Alucobond gevelbekleding: de klassieker die ook in 2023 top blijft

Moodboard van COVRR

Alucobond gevelbekleding is sinds jaar een dag een gevestigde waarde in de sector. Ook nu laat deze toepassing de nodige creativiteit en stevigheid toe. Meer weten? We introduceren je graag.

Bij COVRR zijn we voortdurend op zoek naar innovatieve technieken en materialen. Op die manier staan we garant voor een unieke bedrijfsgevels bij onze klanten. Toch zijn er ook gevestigden waarden die perfect meegroeien met de noden van vandaag en dus absoluut hun plaats verdienen in onze realisaties. Alucobond gevelbekleding is daar een perfect voorbeeld van.

Wat is Alucobond gevelbekleding precies?

Alucobond gevelbekleding is een voorbeeld van casettegevels in aluminium composiet. Alucobond is dus het merk van de producent. De panelen bestaan uit twee aluminium dekplaten die een mineraalgevulde kern bevatten. Deze worden gelamineerd tijdens de productie en vervolgens worden de platen op gesneden op het ideale formaat. Alle bewerkingen kunnen we overigens perfect uitvoeren in onze moderne fabriek in Zwevegem, nabij Kortrijk.

Er zijn diverse voordelen verbonden aan Alucobond gevelbekleding. Het materiaal is quasi onbrandbaar en erg duurzaam, terwijl er heel wat flexibiliteit is om een topdesign te voorzien. Zo is het materiaal eenvoudig vervormbaar en zijn er ruime keuzes in oppervlakken en kleuren. Daarnaast zijn Alucobond cassettegevels licht, glad, stevig, schokbestendig, geluiddempend corrosiewerend en honderd procent recycleerbaar.

Heel wat troeven dus die deze vorm van aluminium gevelbekleding een erg interessante keuze maken. Ten slotte geven we nog mee dat Alucobond plooibaar is, waardoor je het in één stuk kan vervaardigen. Ook voor de bekisting zijn tal van mogelijkheden, waardoor het perfect mogelijk is om dit af te stemmen op je project.

Alucobond gevelbekleding in realisaties van COVRR

Gezien de vele voordelen van Alucobond gevelbekleding, spreekt het voor zich dat we deze toepassing ook terugvinden in enkele realisaties van COVRR. Zo herkent u op de foto hiernaast de gevel van Richa in Oudenaarde, een specialist in motorsportkledij. Hun strakke aluminium cassettegevel past perfect bij het stoere imago van het merk.

Een tweede voorbeeld vind je in ons werk voor Sadef in Hooglede-Gits. Zij zijn een toonaangevend bedrijf inzake stalen profielen. Voor de gevel van twee gebouwen op hun site, was het dan ook evident om een afwerking te kiezen die honderd procent bij het bedrijf past. Hier vind je een uitgebreide fotoreeks van deze COVRR-realisatie.

Op zoek naar een expert voor jouw Alucobond gevelbekleding? Of ben je actief als architect of aannemer en zoek je een partner die dit deel van het project volledig in handen kan nemen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met COVRR.

Interesse in een samenwerking?