Drie tips voor een unieke geventileerde bedrijfsgevel

Moodboard van COVRR

Voor iedere onderneming ziet de perfecte bedrijfsgevel er anders uit. Om tot een optimaal resultaat te komen, is het dan ook evident dat de experts van COVRR bij jou langskomen voor een grondige opmeting en inschatting van de locatie. Op basis van deze bevindingen kunnen we jou adviseren hoe je een unieke bedrijfsgevel krijgt. Werk je daarentegen al samen met een architect voor een ontwerp, dan werken wij graag samen voor de feilloze uitvoering van het project.

1. Een bedrijfsgevel die écht bij je past

Blijf steeds dicht bij jezelf. In alle bedrijfscommunicatie probeer je de waarden en normen van je bedrijf uit te stralen. Dat geldt ook voor je creatieve bedrijfsgevel. Heb je een industrieel bedrijf, waar staal en aluminium alom tegenwoordig zijn? Dan zou een houtkleurige bedrijfsgevel nogal vreemd ogen tegenover potentiële klanten.

Een perfect voorbeeld is de aluminium cassettegevel die werd geplaatst bij Sadef in Hooglede. Dit bedrijf is een grote speler in stalen profiel. De afwerking in Alucobond past dan ook inhoudelijk perfect bij de sector.

2. Durf uit de anonimiteit te treden

Een creatieve bedrijfsgevel vraagt een beetje lef. Anonieme, grijze gevels zijn er uiteindelijk al ruim voldoende in ons land. Wat jij echt wil, is dat je bedrijf opvalt en tot de verbeelding spreekt. Werk je samen met een architect of heb je zelf een droomgevel in gedachten? Wij brainstormen graag over de mogelijkheden.

Dat niets onmogelijk is, bewijst bijvoorbeeld de originele bedrijfsregel van Babycompany in Roeselare. Deze babywinkel oogt helemaal blauw als je in de ene richting rijdt en roze vanuit de andere richting. Een duidelijke knipoog naar hun branche, maar vooral een gevel die bij enkele jonge ouder meteen in het oog springt.

3. Wees klein, maar wel dapper

Sadef en Babycompany, die hierboven vermeld werden, zijn allebei grote spelers. Misschien heb jij wel een kleine kmo en denk je bijgevolg dat een unieke bedrijfsgevel geen spek voor jouw bek is. Think twice! Met COVRR voorzien we ook kleine kmo’s graag van een mooie en functionele bedrijfsgevel op maat.

Een van de vele voorbeelden is Fietsen Wanneyn uit Brugge. De gevel van deze lokale handelaar werd niet alleen in een nieuw en fris jasje gestoken, hij kreeg er meteen ook heel wat ruimte bij. Er werd namelijk een mooie luifel met gevelreclame voorzien. Goed voor extra buitenruimte én uitstekende reclame naar voorbijgangers toe.

Benieuwd welke unieke bedrijfsgevel we voor jou kunnen maken? Als architect of aannemer op zoek naar een gespecialiseerde partner? Aarzel niet om contact op te nemen met het team van COVRR.

Interesse in een samenwerking?