Ontdek de voordelen van een geventileerde gevel

Moodboard van COVRR

COVRR is gespecialiseerd in het maken van een creatieve, geventileerde gevel voor jouw bedrijfsgebouw. Zo’n gevel zit als het ware als een schil om het effectieve gebouw heen. Die creaties zien er vaak oogverblindend uit, maar hebben ook nog tal van andere voordelen.

Wat is een geventileerde gevel precies?

Een geventileerde gevel is een constructie waarbij er ruimte is tussen het gebouw en de gevelbekleding. Er wordt gebruik gemaakt van gevelpanelen of gevelplaten, maar deze zijn doorgaans open aan de boven- en onderkant, net zoals er ook tussen de panelen smalle voegen zijn om de luchtcirculatie te optimaliseren.

Bij een geventileerde gevel kunnen verschillende materialen gebruikt en zelfs gecombineerd worden. Het geeft architecten en het creatieve ontwerpteam van COVRR eindeloos veel mogelijkheden om een unieke gevel voor je bedrijf uit te tekenen.

De gebruikte gevelpanelen of -platen zijn veel lichter dan een traditionele gevel in baksteen. Het zorgt er ook voor dat de gevel sneller kan gemonteerd worden.

Voordelen geventileerde gevel

Eerst en vooral biedt een geventileerde gevel veel bescherming voor je gebouw. De aanwezigheid van condens en vocht worden tot een minimum beperkt en daarnaast zorgt de constante luchtcirculatie voor een droge en duurzame bekleding. Er heerst dus een gezond binnenklimaat, terwijl jouw bedrijfsgebouw wel optimale bescherming geniet tegen het soms gure Belgische weer.

De extra ‘schil’ die we vormen, zorgt voor een opwaardering van de thermische en akoestische isolatie. Je bespaart dus op de energiefactuur én hebt minder last van lawaai in de buurt. Ten slotte maken wij alleen gebruik van kwalitatieve materialen, die geen of nauwelijks onderhoud nodig hebben.

Door de ruimte tussen de bekleding en het gebouw, is het eenvoudiger om zaken zoals bekabeling of regenwaterafvoer weg te werken. Zo kunnen we onze gebouwen een strakke, moderne look geven.

Samenwerken met COVRR

Ben je overtuigd door de voordelen van een geventileerde gevel en op zoek naar een betrouwbare partner om dit voor jou mogelijk te maken? Bij COVRR ben je aan het juiste adres. Wij werken zowel rechtstreeks in opdracht van de bouwheer als in samenwerking met architecten.

Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie of een afspraak.

Interesse in een samenwerking?