COVRR ziet het levenslicht

Moodboard van COVRR

Zwevegem, en bij uitbreiding heel België, is een gespecialiseerd constructiebedrijf rijker. COVRR zorgt voortaan voor creatieve cassettegevels, waarmee bedrijven zichzelf op de kaart kunnen zetten. Tot dusver maakte COVRR deel uit van het grotere Publima, maar voortaan staat het team op eigen benen. Met veelbelovende projecten, zoals de prachtige gevel van ARLU in Ardooie, neemt COVRR alvast een vliegende start.

Het gaat hard voor Publima. De specialist in lichtreclame, gevelreclame en 3D-logo’s werd opgericht in 1966, maar kende de voorbije jaren een forse opmars onder het bewind van bestuurder Koen Bossuyt (50). Het bedrijf verhuisde in 2020 van Oudenaarde naar een hypermoderne thuisbasis in bedrijfszone De Pluim in Zwevegem, nam datzelfde jaar het Nederlandse Glaifa over en voegde in 2021 ook het Limburgse Elbo Signs aan de familie toe. Het maakt van Publima een van de marktleiders in de Benelux. Nu wordt een nieuw hoofdstuk geschreven in het verhaal, door de afsplitsing van COVRR. Deze ambitieuze divisie staat voortaan onder eigen naam in voor alle cassettegevels.

Nieuw bedrijf COVRR

Waar de cassettegevels voordien slechts een onderdeel van Publima waren, wordt het voor COVRR de absolute specialisatie. Hoewel Publima al meer dan 15 jaar mooie gevels bouwt, was dat net altijd duidelijk genoeg onder de naam Publima. Vandaar deze afsplitsing en herverpakking.

Zowel grote bedrijven als kleine kmo’s kunnen bij COVRR aankloppen om hun volledige bedrijfsgevel uit te werken en van het bedrijfsgebouw een eyecatcher te maken. Doorgaans gebeurt dit in nauw overleg met de betrokken architecten of bouwfirma’s.

“COVRR is een creatieve gevelbouwer die bedrijven helpt om een unieke uitstraling te creëren”, verduidelijkt bestuurder Koen Bossuyt. “Wij maken het verschil met onze creativiteit, maar ook met de materiaalkeuze en uitvoeringsvorm. COVRR wil vooruitlopen in het brengen van unieke, originele en technisch hoogstaande cassettegevels. Belangrijk is ook dat we actief meedenken met onze opdrachtgevers en van het bedrijfsgebouw als het ware een beleving willen maken.”

Veelbelovende eerste projecten

Wie een kijkje neemt op de gloednieuwe site www.covrr.be ziet meteen verschillende veelbelovende realisaties staan. Die werden door het COVRR-team uitgevoerd, weliswaar nog onder de naam Publima. De projecten variëren van lokale handelaars tot enorme constructies, zoals de creatieve gevel van het ziekenhuis AZ Zeno in Maldegem.

“We werken steeds in harmonie met de ideeën van de architect, met onze ingenieuze oplossingen als meerwaarde”, weet Koen Bossuyt. “Bovendien hechten we veel belang aan innovatie en duurzaamheid. Ook al zijn we net gestart, ook nu zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe materialen en werkwijzen die deze visie ondersteunen.”

Interesse in een samenwerking?